我的收藏
版主
申請
開區
申請

魔之咖哩食關東煮@牛井飯.

• 甜品妹 2009-11-29 17:18:27

魔之咖哩山幾點嫁?

• jaejoong 2009-11-30 20:10:39

完全唔得囉...
    關東煮竟然係街邊魚蛋料..:紅牌:

到底澳門幾時先有正宗關東煮食啊...
    15樓睇到流哂口水..

• kITE 2009-11-30 20:16:26

我都鐘意食關東煮
    不過呢間D咖哩真係令我唔想再去試第二次

我無錢去日本食
    只可以食住台式關東煮 XD

• banjo824 2009-12-1 12:15:33

是鬼整個豉油汁就話關東煮....
    好心做下research啦...

飲食係要用用心去整.....是鬼爛旦整d 野出來去呃食客
    生意吾會長久....

• zoey-921 2009-12-1 12:22:11

我覺得果度d咖哩同Daiso買嘅咖哩一樣
    果度嘅關東煮睇相,好似一般嘅打邊爐

• kuromi 2009-12-1 12:41:08

呢間野成日都賣埋d甘既廣告
    好野邊使甘做呀?

• xbc 2009-12-1 12:45:56

原帖由 老陳 於 2009-11-29 16:55 發表

恕我直言...

我覺得係打邊爐...而非真正o既日本關東煮...

日本老字號o既關東煮...唔止昆布鰹魚湯超鮮味...仲要十多廿種魚蛋豆腐類都係超彈牙極鮮甜...仲有...唔係打邊爐的...更冇可能有金 ...

嘩, 好似好正咁... 睇完你個post, 都無興趣去試魔之咖哩囉~

• 加油努力 2009-12-2 16:06:30

原帖由 老陳 於 2009-11-29 16:55 發表

恕我直言...

我覺得係打邊爐...而非真正o既日本關東煮...

日本老字號o既關東煮...唔止昆布鰹魚湯超鮮味...仲要十多廿種魚蛋豆腐類都係超彈牙極鮮甜...仲有...唔係打邊爐的...更冇可能有金 ...

去日本食同係澳門食又點可以比丫. 價錢都冇得比啦...

成日話要正宗, 最好就梗係去番當地食啦!

• 心室隨筆 2009-12-2 19:29:57

戈間野我都食過....好一般

• tilimonki 2009-12-3 00:39:44

原來係咁,唔怪g 得我話比人哋知澳門終於有"關東煮",佢一知係嗰度......

比咗個  lo~~

• 老陳 2009-12-3 10:16:23

東京 142年歷史 《佃權》 o既 正宗 關東煮...食物只需 120yen - 150yen 左右一份...即係hk$10 - hk$13 左右一份...

不過我唔知《魔之咖喱》係咩價錢...

但我覺得...做個貼近D日本版本o既話...其實都唔難...睇有冇誠意而已...hk都可以找到又平又正宗o既日本o野(當然唔係板長呢D)...睇有冇心去搵...

其實我都好想澳門人可以攪返檔更貼近日本當地o既日本菜...我唔係有心踩自己澳門人的...其實日式咖喱飯唔難整...但係基本o既飯底已未夠粒粒分明同煙韌(咖喱飯要D飯咁先好食)...係最大弊病...其次係咖喱未夠香濃(我已用日式咖喱標準來講)...如店主見字...希望會改善啦...

原帖由 加油努力 於 2009-12-2 16:06 發表

去日本食同係澳門食又點可以比丫. 價錢都冇得比啦...

成日話要正宗, 最好就梗係去番當地食啦!

• lala_song 2009-12-4 18:22:12

個飯賣相好一般

• haha6550031 2009-12-5 12:50:22

呢間舖頭ge老細好似係澳門電視台教人煮餸架喎
    點可以比d咁ge野客人食架:cannothelp:

• kITE 2009-12-5 13:09:02

回覆 #28 haha6550031 的帖子

我總係覺得向電視台教煮餸個d人唔代表佢煮得好

只係人脈廣 同埋知門路姐

• MSAR 2009-12-5 17:06:12

幾錢呢請問