我的收藏
版主
申請
開區
申請

咁多位mami,你阿b食緊邊隻奶粉?

• Biscuit 2009-12-8 21:05:38

原帖由 carson 於 2009-12-8 09:23 發表
    我雙bb食 icreo的,而家14個月,都幾ok

邊度有得買icreo?

• small8255 2009-12-8 21:54:13

我個仔轉左好多次奶粉, 食得最耐都係a+ 同澳洲雪印

• jokw 2009-12-9 00:14:27

暫時最多b食雪印禾~~

• jokw 2009-12-9 14:55:32

我又想問吓,雪印細仔食到三歲喳禾
    ,咁三歲之後,可唔可以繼續食架?

• gals0302 2009-12-9 17:04:15

原帖由 蒲gg 於 2009-12-8 20:25 發表
    我仔仔出世開始食澳洲雪印食到2歲
    不過食埋呢罐會試下維維樂,唔知好唔好ga呢~~~~~:cannothelp:

我覺得佢唔係咁好...我都比bb食過兩罐~
    覺得抵抗力差左....
    佢ge 好處係唔怕缺貨~
    我仔仔食美素高~

• 蚊蚊媽 2009-12-9 17:55:20

我囡囡出世時食美素力,兩個月大轉過安嬰兒但係去大大會好辛苦,轉左澳洲雪印一直食到而家,都幾好,起碼去便便唔會太辛苦,價錢又平,又唔會缺貨!

• jokw 2009-12-10 07:07:29

原帖由 jokw 於 2009-12-9 14:55 發表
    我又想問吓,雪印細仔食到三歲喳禾
    ,咁三歲之後,可唔可以繼續食架?

有無mami可以答到我呀,thank...................

• 努力學習 2009-12-10 14:55:16

雪印可以食到七歲,佢個罐到有寫

• jokw 2009-12-10 17:06:39

回覆 #23 努力學習 的帖子

哦,阿b食左咁耐,我都無留意到,真係唔該晒~~
    :s142: :s142: :s142:

• Mammy 2009-12-10 19:58:48

想問下日本森永同日本(bean Stalk)雪印係邊度有得買....我阿b就快出世, 但好似唔係好覺有呢兩個牌子既奶粉...

• jokw 2009-12-11 17:26:29

屈記有森永賣,你可以去睇吓,不過會比上網買貴,
    不過始終喺澳門有得買就方便好多,
    唔駛下下都上網或去香港訂咁麻煩吖嘛~~

• jokw 2009-12-11 17:32:39

回覆 #25 Mammy 的帖子

日本(bean Stalk)雪印應該就要香港訂la,
    你試吓喺呢度搜索"日本(bean Stalk)雪印"
    就會有好多資料,我諗應該幫到你~~

• Mammy 2009-12-11 23:47:18

原帖由 jokw 於 2009-12-11 17:32 發表
    日本(bean Stalk)雪印應該就要香港訂la,
    你試吓喺呢度搜索"日本(bean Stalk)雪印"
    就會有好多資料,我諗應該幫到你~~

唔該晒!

• jokw 2009-12-12 11:01:17

20 (23.53%)
    仲係雪印最多b食禾~~

呢排阿b唔肯食奶,(佢而家早晚一餐)
    平時食7安,呢排都只係食到一半咋~~

• sharonc 2009-12-13 15:07:52

原帖由 jokw 於 2009-12-12 11:01 發表
    20 (23.53%)
    仲係雪印最多b食禾~~

呢排阿b唔肯食奶,(佢而家早晚一餐)
    平時食7安,呢排都只係食到一半咋~~

係咪到左厭奶期?