我的收藏
版主
申請
開區
申請

咁多位mami,你阿b食緊邊隻奶粉?

• jokw 2010-1-5 23:45:57

回覆 #45 西西 的帖子

thank you~~

• a327123461 2010-1-11 11:25:58

我兩個B..之前都係食開日本雪印,但成日好易肚疴....初初以為係佢地D野唔干淨.....

一直食到大女2歲幾,細仔1歲2個月.....

最後決定左轉美素高....

轉左一個月....而家便便好靚丫...^^

• FatNow64 2010-1-12 01:56:45

我個B而+先十幾日大,食緊A+,睇佢大大個時好似好辛苦,同埋D便便比較"杰",我問保健E生佢係咪要轉奶粉,佢話試下轉,個個E生好似唔多理甘,甘而+試下日本雪印,唔知岩唔岩我個B.....其實D便便比較"杰"係咪表示熱氣呀??

• ahdee 2010-1-25 18:03:28

日本(bean Stalk)雪印 同日本雪印邊隻冇咁熱氣?
    我b食日本雪印, 食左3罐, 喉嚨有好多啖!

• 軍曹咕嚕嚕 2010-1-26 10:53:36

和記堂=和光堂?

• jokw 2010-1-27 17:13:18

回覆 #50 軍曹咕嚕嚕 的帖子

嘻嘻
    原來打錯左,
    不過,d mami 明架la~~

• Jolajoe 2010-2-1 11:49:48

我個仔食A+既, 由出世到而家都2歲喇, 但正準備幫佢轉奶粉
    因為成日都買唔到, 又起價... 想同佢轉日本雪印

• connie_550i 2010-2-1 16:58:27

我囡囡出世,e院比佢食牛欄牌,但我自己衰,覺得佢$201好貴,於是轉左澳洲雪印,大仔戈時都係食佢,但都係食得唔好~之後,囡囡食到餐餐嘔奶(口同鼻),我朋友就比左罐細既安嬰兒A+我囡囡試,戈時我唔識,於是一次過轉晒安嬰兒A+,但好彩囡囡一食左,嘔奶情況得到改善,由每次食都嘔,變成3~4餐嘔一次.......過左3日到~就冇嘔過lu~但我食左之後,先知戈隻奶粉仲貴過牛欄牌,安嬰兒A+藥房戈時賣  $229,更不幸既係,原來戈隻奶粉成日斷貨~但又好好彩,我既朋友媽咪係醫務所戈度做,可以幫手訂~所以,我先可以捱到e+都唔轉奶粉咋~而且,訂仲平過出面~
    但e+又+價 la~而且,成日要麻煩人地,搞到我都想比囡囡轉奶粉lor~

• jokw 2010-2-11 22:59:00

我當初都係因而a+成日斷貨,
    所以先揀雪印~~

• ata_okasan 2010-3-12 01:54:39

為什麼沒有人奶ge choice?
    :s031:

• sososo 2010-3-12 19:26:16

我想問下澳門邊度有ICREO買呀????
    係咪成400一罐???
    係咪真係好似人奶咁嫁???

有冇MAMI可以分享下???  唔該晒!!!

• akichiba 2010-3-14 17:52:33

我個b出世到依家都係食澳洲思敏兒
    都ok~冇咩問題~
    但最近朋友比左好多能恩2我~話幾好ga wo
    諗緊比唔比佢試下
    唔知有冇mami 個小朋友係食能恩2 ge 呢~?
    好唔好ar?

• 珍妮仔 2010-3-14 19:20:26

回覆 #53 connie_550i 的帖子

我細仔又係成日嘔奶,係咪即係要同佢轉下奶粉試下呢?

• sofiawedding 2010-3-14 23:33:12

回覆 #56 sososo 的帖子

噴水池bossine隔離中蘗房,@$300,兩箱9折,$4320,我試左兩罐,今日買左兩箱。
    我b之前食雪印敏感,食呢隻唔怕,佢濃味過雪印少少,但d便便靚過雪印。

• 327103 2010-3-15 00:09:42

我仔1歲之前食惠氏,1歲之後食A+,兩種都適合