我的收藏
版主
申請
開區
申請

咁多位mami,你阿b食緊邊隻奶粉?

• pi521 2010-3-19 10:50:34

我個囡食緊日本雪印,我想問下呢佢以家未夠1 個月,但食成4安有時仲未飽,係咪正常架,我係按照佢上面既指示去沖架。

• Rosa 2010-3-21 21:40:16

之前食明治,岩岩同佢轉左icreo,希望佢會吸收好d啦

• CANDY2255 2010-3-23 10:56:34

安嬰兒a+..不過b我仔2日先有一次便便,,,係咪者係代表熱氣呢.

• pinapple23 2010-3-27 17:58:45

我個b女而家一個月,開始食日本雪印,佢一日都有一次便便,但d便便蛋漿得黎有d一粒粒白色似芝麻既野,咁係咪即係佢唔吸收,痾返d奶粉出黎?

• 珍妮仔 2010-3-27 18:26:27

回覆 #64 pinapple23 的帖子

食奶粉ge bb柯d便便係咁ga~~

• 珍妮仔 2010-3-27 18:34:26

細b之前食明治,後來塊面出粒粒,e生建議轉食低敏,我同佢轉左能恩...
    但食左一個星期,d粒粒好似仲多左......

• anavvg 2010-4-8 18:11:05

我bb現在差不多一個月大, 現在食緊日本雪印, 每日都有大便, 但是大便是綠色, 一pet pet, 想請問其他媽咪, 你地的bb有無這種情況?

• lenachan 2010-4-27 09:30:55

原帖由 anavvg 於 2010-4-8 18:11 發表
    我bb現在差不多一個月大, 現在食緊日本雪印, 每日都有大便, 但是大便是綠色, 一pet pet, 想請問其他媽咪, 你地的bb有無這種情況?

我個囡都係食日本雪印架,食左兩個月啦,大便都係綠色加黃色,一pet pet係正常o既,大便有時要兩日先一次~~不過最近我個囡面上生好多濕疹,唔知同d奶粉有無關,有無媽咪知道呀?

• pi521 2010-4-30 03:04:36

回覆 #68 lenachan 的帖子

我個B兩個月大同你個B都係咁既情況,同埋食左好似無咩點大到囉,所以想同佢轉奶粉,唔知其它人有無咁既情況呢?

• yeye 2010-5-2 00:07:40

回覆 #68 lenachan 的帖子

我個囡係食澳洲雪印, 大便通常兩日一次, 都係一pet pet同黃加綠, 非常臭, 磅數等各方面都無問題, 但我成日覺得佢個肚仔舒服, "褸"計得好勁, 成日都要抱住, 我諗緊駛唔駛換奶粉, 但係我反而諗緊轉日本雪印...唉,各位有乜意見呀....

• jenny198608 2010-5-2 16:10:35

原帖由 <i>fancy658</i> 於 2009-12-8 19:21 發表<br />
    我囝囝之前都係食雪印,不過食食下覺得佢太白,好似有病咁,所以現在轉左食森永,都吾錯,日日都有一次便便。
    <br />

請問日本森永系邊有得賣啊?

• wingken930 2010-5-13 00:51:13

回覆 #59 sofiawedding 的帖子

我想問.....咁一罐要幾錢到呀?

• FOURTEEN_HEART 2010-5-28 17:24:24

其實蒙牛算唔算!

• FOURTEEN_HEART 2010-5-28 20:30:32

• lap_pillow 2010-5-29 01:05:13

其實我唔係好識>日本(bean Stalk)雪印,日本雪印,澳洲雪印思敏兒<牌子有咩分別...因為都係叫雪印...