我的收藏
版主
申請
開區
申請

咁多位mami,你阿b食緊邊隻奶粉?

• amy1252004 2010-5-29 01:17:19

報料 雀巢能恩 1號 同 2號 好抵A................

1號     $210一罐......
    2號      $183 一罐.....

66308212.........仲有3罐包送貨..................

• 醜小豬 2010-6-3 12:39:14

我阿仔一出世食雪印到而家歲半
    但因為阿仔腸胃不太好
    想轉另一隻對腸好d
    friso廣告就符合..
    但唔知好唔好呢
    有冇mammy分享下呢?

• kakadog 2010-6-4 03:13:13

回覆 #77 醜小豬 的帖子

我個B未滿月,一出世就食friso(山頂哩期餵friso)...但係初初食還好,食食下塊面仔就出左好多粒粒,衛生中心D醫生話係奶癬,叫我轉奶粉OR轉全人奶...我嘗試轉能恩,但係在轉奶粉嘅過程中,發覺BB好唔適應...于是又轉返食friso...依家同BB搽左藥膏,但BB都仲係有少少敏感,D粒粒好左少少又出返來...真係無奈~
    不過BB吸收得好好,食到好肥~

• ollo 2010-6-5 17:33:54

我囡囡食icreo, 好好wor...少病痛(touch wood)

• slychan77 2010-6-8 19:08:44

請問icreo邊度有得買呀??急急急

• 夢夢b 2010-6-8 19:17:14

嘖水池咩樹根個間中藥房

• slychan77 2010-6-8 19:22:46

除左嗰度仲有冇第二度呀?因為唔係好清楚喺邊...

• Hidy 2010-6-14 01:09:06

我寶寶食美贊臣, 食得肥肥白白, 現在有剩4罐, 另外還剩有雅培2罐

雅培金裝喜康寶900g (相當于第一階段), 有效期2011年7月, 200元/罐

美贊臣A+ 安嬰兒 900g (相當于第一階段), 有效期2012年2月, 225元/罐

• sapporo 2010-7-25 19:57:03

日本(bean Stalk)雪印 和日本雪印有什麼分別呀?

• sandy520 2010-7-28 20:59:44

打算俾friso阿b食

• 小惜 2010-8-5 12:48:22

我囝囝兩個月大,仲係食緊全人奶...........

但就買左罐日本雪印o係屋企.........

• lulu841020 2010-8-5 15:49:01

回覆 #15 蒲gg 的帖子

我BB食維維樂都好好...

• jokw 2010-8-26 12:18:32

回覆 #87 lulu841020 的帖子

維維樂??系咪台灣出架?有幾好?
    我都有飲佢嘅mami奶粉,
    而我mami都飲佢嘅成人奶粉..
    但我就好少聽啲mami講俾呢隻奶粉bb飲...
    唔知仲有無mami俾啲意見呢????

• mayhmn 2010-8-29 02:16:20

我開頭都諗住俾bb食日本雪印,
    但見到好多mami話食左日本雪印後, bb過敏.....
    所以諗諗下都係食美贊臣a+ 啦

• mayhmn 2010-8-29 02:20:44

不過我都想問下各位mami,
    日本雪印可以係邊到買啊?????