我的收藏
版主
申請
開區
申請

咁多位mami,你阿b食緊邊隻奶粉?

• 纖夢天使 2013-1-17 06:44:49

Icreo我都係食呢隻,我個女對奶過敏唯獨食佢吾怕!次次都買兩箱

• mavis1248 2013-1-23 01:18:37

纖夢天使 發表於 2013-1-17 06:44
    Icreo我都係食呢隻,我個女對奶過敏唯獨食佢吾怕!次次都買兩箱

我今日去babyland 睇 得返2 罐 仲要3 月到期 我都想轉Icreo BUT 佢都話唔知几時返貨 我驚食完一, 兩罐就無 呢隻牌子邊到有充足貨源?

• 纖夢天使 2013-1-23 01:37:55

我識人,次次買兩箱!但佢千丁萬足叫我吾好同人講,如果你真係需要我可以幫你買但要一箱,不過出面吾知邊度有間有得賣

• mavis1248 2013-1-23 02:06:24

纖夢天使 發表於 2013-1-23 01:37
    我識人,次次買兩箱!但佢千丁萬足叫我吾好同人講,如果你真係需要我可以幫你買但要一箱,不過出面吾知邊度 ...

我都唔敢輕易比佢轉 驚無長期穏定貨源 多謝你的好意先 但我擔心總唔可以長期依靠你去幫我訂奶粉 你唔嫌煩 我都唔好意思 如果個邊斷左貨源 一下子可能又要轉奶粉 我諗一係試一罐先 真係無唯有去淘寶買 唉~真係可笑又可憐  咩都唔驚 最驚係假 一係我就拜託我FRIEND 係日本幫我寄 不過唔知海關又比唔比

• 纖夢天使 2013-1-23 03:03:21

吾比,我試過,全部寄返日本,我都吾知澳門政府搞乜叉,都死澳門都話吾夠賣!我呢隻奶粉食左三年我未斷過貨,八佰伴經常有

• mavis1248 2013-1-23 03:08:34

纖夢天使 發表於 2013-1-23 03:03
    吾比,我試過,全部寄返日本,我都吾知澳門政府搞乜叉,都死澳門都話吾夠賣!我呢隻奶粉食左三年我未斷過貨 ...

OK, 咁我PM 你我GE 電話, 等我去八佰伴買一罐比佢試下先, OK 我就麻煩你幫我攞一罐, 我要細仔, 一箱大概几多到?

• 纖夢天使 2013-1-23 03:14:09

一箱八罐

• mhmh0909 2013-1-24 23:17:55

日本奶粉營養唔符合國際標準

• 軒軒媽媽 2013-10-18 11:08:02

我兩個b都係美讚臣,大仔都依家先轉美素佳兒

• c琪 2013-10-24 12:24:22

我仔仔食雀巢能恩, 原因好簡單, 因為之前產檢時醫生送左一罐試用裝, 所以就一直用佢了.
    感覺都幾好, 起碼日日有便便, 沖奶時又即溶, 唔怕一舊舊. 初生雀巢不含乳糖及香料, 自然d, 有益d. 令bb會無咁肥, 而佢生長線亦一直在50, 不肥也不瘦.
    不過唔知點解好似好少人食呢隻咁?

• lsitoby 2013-10-26 16:23:38

c琪 發表於 2013-10-24 12:24
    我仔仔食雀巢能恩, 原因好簡單, 因為之前產檢時醫生送左一罐試用裝, 所以就一直用佢了.
    感覺都幾好, 起碼日 ...

我b都係能恩,但係點解我戈罐係有乳糖既?你戈種係無乳糖配方嗎?

• c琪 2013-10-27 12:54:26

lsitoby 發表於 2013-10-26 16:23
    我b都係能恩,但係點解我戈罐係有乳糖既?你戈種係無乳糖配方嗎?

sorry, 打錯了, 係無蔗糖先啱

• dgddgf22 2014-3-2 02:49:45

澳優能力多奶粉,澳優能力多奶粉仲可以網上購買,有會員卡折扣,很方便
    http://ausnutria.com/data/attachment/201307/20130702102746_39.jpg

http://i.aubaobao.com/index.php? ... GlvbiZJdGVtaWQ9MTQw

• kiyoko2004 2014-4-29 10:11:52

我見到選項有愛他美呢個牌子嘅奶粉,我侄子一直都食嘅呢個奶粉,但系我之前系澳門問過幾間藥房都話冇呢個奶粉賣,之後唯有一直系上網訂貨,但繫呢排好似貨源好緊張,想問問各位媽媽,有冇人知澳門邊個藥房有得賣丫??