我的收藏
版主
申請
開區
申請

各位0-6個月BB的媽咪, 妳地的BB食邊隻奶粉的?

• 西西 2009-12-16 18:24:10

惠氏

但bb面珠有粒粒, 唔知關唔關事

• l_l 2009-12-16 22:44:11

A+........4個月重8.3KG

• Biscuit 2009-12-17 01:50:02

原帖由 LIOLIO 於 2009-12-16 01:48 發表
    我個bb食日本雪印,食第2罐時塊面生多粒粒,你bb怕唔怕呀

我個BB食第2罐時都有出少少粒粒
    不過一個星期後就唔怕

最近有一次BB試過塊面突然間好紅
    但約15分鐘後又唔怕
    醫生話佢對奶粉有輕微敏感

• 明樂 2009-12-17 10:13:44

雀巢金裝能恩

滿月時已經5kg.........

日日有便便..不過d便便好臭.....

• 我愛BB 2009-12-17 16:59:58

點解投票個度無“雅培”嘅?

• 竽頭太郎 2009-12-19 13:54:32

我bb 食卡塔洛尼羊奶粉架....佢食左真係唔錯..不過最衰澳門冇得買:cannothelp:

• 阿幸 2009-12-21 11:00:05

回覆 #8 豬士妹 的帖子

你好呀..我都係餵緊人奶既..都想返工之後俾bb係森永...但澳門好似無得賣..你點買呀??thx!!!

• 明樂 2009-12-21 15:16:10

回覆 #21 竽頭太郎 的帖子

無錯..我都想比個b飲呢隻奶粉....可惜台灣先有得買...
    甘你係點買架??

• Meowcat 2009-12-26 21:17:16

我BB一出世就食日本雪印, 但係見到出到成面粒粒好似暗瘡咁, 仲有哂白色既濃係入面, 同埋成日放屁, 加上每次放屁同大便都見到哭到好慘, 所以食左2罐之後便轉食了一罐美素佳兒, 見佢好番之後再比佢試食番雪印, 無出咁多粒粒, 但係仍然好多屁放, 同埋有時大便都會哭.

• moncheri 2009-12-26 21:49:32

我BB食雪印食得幾好,無以上媽咪講的情況

• alf1234 2010-1-1 23:06:24

當然係日本明治

• apsara 2010-1-2 14:36:41

???恩敏兒,有冇打錯字..好似系思敏兒?乜冇人食雅培心美力咩....

• stevekinkin 2010-1-3 13:34:12

日本明冶細仔

• alekss 2010-1-8 17:08:16

想問下澳門邊度有明治賣?

• bellchan 2010-1-8 17:37:06

我個仔出世時醫院比惠氏,點知熱氣又2日先疴1次屎,勁熱氣.....後來兩個月即刻轉雪印....屎屎ok,不過塊面敏感..勁濕疹,嚴重時頭都out爛..攪到我睇左唔少醫生.....5個月後來轉左能恩1號,好好多,宜家食能恩2號....前幾日6個半月得7kg,算唔算輕????宜家食能恩2號,唔知呢隻奶粉好唔好