我的收藏
版主
申請
開區
申請

各位0-6個月BB的媽咪, 妳地的BB食邊隻奶粉的?

• setter 2011-1-5 17:43:35

回覆 #75 sandy520 的帖子

就係平時用暖水開唔得所以試下用滾水開~~都係同一個情況~佢又唔係一舊舊咁唔溶~係痴係個樽到一點點咁~

• sandy520 2011-1-5 17:46:40

原帖由 setter 於 2011-1-5 17:43 發表
    就係平時用暖水開唔得所以試下用滾水開~~都係同一個情況~佢又唔係一舊舊咁唔溶~係痴係個樽到一點點咁~

你隻奶粉甘難溶既
    我隻又唔怕喔
    係有d水暖太低~偏涼~會沖唔開 ==  一舊奶粉沖唔開~

• geminihoi 2011-1-17 22:11:25

回覆 #60 san523kl520 的帖子

我仔仔就係食和光堂,都幾好,但食左唔會好肥架..
    我他仔仔出生8磅,一個月時10磅,而家二個月12.5磅...

• nono66 2011-1-19 17:53:21

原帖由 mylucky 於 2011-1-2 00:05 發表
    0號代表0-9個月的bb吃.

咁9個月后係味就食2號日本雪印...??
    即 0 號之後....係味2號....or 1 號...??
    日本雪印係味得 2 重架咋....(即只得0號 & 1 / 2號...)...??

• nono66 2011-1-19 17:57:36

比bb食日本雪印既媽媽..
    你地覺吾覺得阿b食左雪印后...
    好似好容易肚餓咁...??

我阿b 3周大..差吾多食左雪印3周...
    但好快就愈食態愈多....
    同埋好快就喊....即好快就要又食過奶...
    有時3小時...有時2小時就已經又要食..
    佢依家已經食100ml...都覺得吾夠咁...
    萛吾萛正常....
    你地阿b有無咁既情況??

• skvan 2011-1-24 10:06:57

我個囡囡就食雅培心美力......

• 霖霖豬 2011-3-18 11:25:57

日本雪印,不過諗住轉美素樂

• zb_mama 2011-3-20 23:10:00

惠氏~~~~~

• ann2 2011-3-21 01:41:40

我b食a+ e家廿幾日人仔..之前一日3泵餐人奶佢飲..e家就1-2餐..其餘食a+ 但係發現bb d 便便係液體狀..唔知有冇問題..一日至2次到...我淋應該唔洗轉奶粉掛...??仲有佢一直都有用米水開奶奶飲..

• LeeynnHong 2011-3-21 13:04:18

多5多媽咪比BB食雅培阿? 而加真系心大心小阿, 藥房都話奶粉缺貨, 只有惠氏同雅培比較穩定羅~~

• davie 2011-5-28 18:04:08

雀巢能恩
    剛出世13日,試過飲一次。應該都ok

• 幸運天使 2011-6-9 10:43:04

有無mami比bb食澳洲雪印???????????????

• Peppy 2011-7-20 18:43:49

回覆 #87 幸運天使 的帖子

我.....

• heiheibaby 2011-7-22 17:41:18

日本明治日本明治

• kim-sir 2011-7-26 18:46:21

原帖由 HAPPY~B 於 2009-12-15 14:01 發表
    雀巢能恩金裝

+1