我的收藏
版主
申請
開區
申請

芝士馬鈴薯

• mel83121 2010-1-8 00:20:14

上星期左右食過
    幾正,夠味,芝士味夠晒~又頂肚~

• AC仔 2010-1-8 00:54:32

Jacket Potato? From UK

• IS2-5091 2010-1-8 11:51:03

我食左一個...加多杯,,鮮果汁...正....

• chloris 2010-1-8 12:33:44

很似幾好味咁~ 可唔可以話比我聽個舖頭名呀?
    thx!

• jojout 2010-1-8 15:34:49

回覆 #17 AC仔 的帖子

Jacket Potato
    差唔多 不過佢話向台灣黎喎
    未食過UK既 睇過D食譜 應該係一樣既野

• mel83121 2010-1-8 15:37:15

原帖由 chloris 於 2010-1-8 12:33 發表
    很似幾好味咁~ 可唔可以話比我聽個舖頭名呀?
    thx!

叫mad drinks啊
    剛剛收工又去買左個焗薯+一杯士多啤梨+火龍果多多返屋企慢慢嘆
    個薯仔真係好大個....又香芝士味(要讚下佢個芝士醬...係自己調配出黎ge,唔係就咁去超市買d片裝卡夫芝士擺上去焗溶佢就算,加上d香料...真係o岩晒我哩隻芝士怪!!!!)....今次仲有粟米粒~飽晒~!

ps:老闆話d薯仔皮都食得,因為佢洗得好乾淨....食果陣特登反轉黎睇下...果然無呃我...
    為左唔好白費佢一番心血,今次連皮都食鬼埋,哈哈哈

• KatherineChan 2010-1-8 15:55:24

mad drink老闆娘幾好架..

見我大住肚...我本來order一樣野飲...佢就會介紹其他的對我有益的鮮果奶比我..話對我有益...佢生果用真生果..奶用真奶...好好味呀...

個傻仔好似好大個...我一個人應該食唔哂...要搵人一起去食先得

• jojout 2010-1-8 16:02:05

原來咁多人都鐘意食芝士馬鈴薯

鋪頭就係前面既網友講GE MAD DRINKS

我畫左個好醜既地圖

• mel83121 2010-1-8 16:05:00

原帖由 KatherineChan 於 2010-1-8 15:55 發表
    mad drink老闆娘幾好架..

見我大住肚...我本來order一樣野飲...佢就會介紹其他的對我有益的鮮果奶比我..話對我有益...佢生果用真生果..奶用真奶...好好味呀...

個傻仔好似好大個...我一個人應該食唔哂...要搵人一 ...

打包返屋企同屋企人share~!
    不過我屋企人唔好芝士,所以我就可以一人獨享

上次天氣好凍,老闆仲叫我不如飲有薑ge野
    我話我怕薑ge辣味,所以我叫左第二樣,
    點知佢話佢d薑汁係用新鮮薑煲出黎,唔似外面果d用粉開ge,所以唔會辣
    俾佢講到我心郁郁,但係得1個人又叫唔到多一杯黎試下....
    結果佢幫我加左dd落去我杯野飲度添....試完先知...佢真係無點我~
    唔會辣~仲有陣幾香ge薑味....
    今日去買野果陣佢又煲緊薑,好香~!

• KatherineChan 2010-1-8 16:18:15

原帖由 jojout 於 2010-1-8 16:02 發表
    原來咁多人都鐘意食芝士馬鈴薯

鋪頭就係前面既網友講GE MAD DRINKS

我畫左個好醜既地圖

你個地圖好攪笑呀:s142:

• meow2 2010-1-8 16:21:42

MAD DRINKS係super好味的冬日之選~~

• jojout 2010-1-9 16:03:51

原帖由 KatherineChan 於 2010-1-8 16:18 發表

你個地圖好攪笑呀:s142:

唔好笑人啦

• daadaadaa 2010-1-9 17:09:38

咁佢 D 焗薯同路環安德魯有無得比呀 ...

• jojout 2010-1-9 19:19:04

原帖由 daadaadaa 於 2010-1-9 17:09 發表
    咁佢 D 焗薯同路環安德魯有無得比呀 ...

兩個有D唔同 不過好耐無食 唔知有冇記錯
    安德魯比較似將佢D三文治料放向個薯上
    芝士就睇你要唔要加 不過佢地真係多好多野
    可能器材既關係 大廚房同MAD個細廚房焗出黎薯本身無咁香
    MAD 比較係靠芝士醬黎帶出香味

MAD DRINKS比較似Jacket Potato既感覺
    Jacket Potato我有睇過用碎芝士有用醬黎做
    佢就用醬~~ 醬就可以MIX得勻D 口感濕D

不過15蚊要好似安德魯咁多料向上面 仲有得配沙律
    我霖都幾難下啦 或者老板可以試下出個豪華版黎同安德魯砌過

• moomin20 2010-1-11 11:40:39

我琴日食左...好味..:shine:
    佢d芝士好香..
    係d 料少左d~