我的收藏
版主
申請
開區
申請

[問題] 做緊文職既你, 揾緊幾多錢人工?

• fufu311 2010-2-17 17:44:45

回覆 #75 kimi1985 的帖子

02年你做地產戈時..可能你現在有過百萬以上,有買樓筅

• 鳳鳳 2010-2-19 19:17:33

原帖由 fufu311 於 2010-2-17 17:44 發表

一個<出色的地產理>
    無論係咩年咩市,都可以有數~

網友
    以前ge野
    唔好提啦//...
    仲要02年~

• kimi1985 2010-2-24 01:03:31

我始終覺得如果打工計政府工真係最好~~
    薪酬福利多就係人都知啦~~
    最緊係未聽過佢話會減人工囉~

• hoch123 2010-2-24 02:30:50

我搵咗差唔多成2個月都未搵到! 到時唔係文職工都照殺,總之高人工就得喇! 邊間名店最好?最高人工?真係鬼叫而家啲嘢咁貴咩! 拿起手樣樣都要錢! 無多啲錢點得..唉! 又大把叻過自己嘅人,點算!

• kimi1985 2010-2-24 03:14:25

原帖由 hoch123 於 2010-2-24 02:30 發表
    我搵咗差唔多成2個月都未搵到! 到時唔係文職工都照殺,總之高人工就得喇! 邊間名店最好?最高人工?真係鬼叫而家啲嘢咁貴咩! 拿起手樣樣都要錢! 無多啲錢點得..唉! 又大把叻過自己嘅人,點算! ...

唔洗灰心, 終有一日你會搵倒啱你心水既工架, 我都尋覓緊我既春天~~

• 鳳鳳 2010-2-24 16:38:56

轉唔轉好呢........
    有冇人答下我

• kimi1985 2010-2-25 05:12:59

原帖由 鳳鳳 於 2010-2-24 16:38 發表
    轉唔轉好呢........
    有冇人答下我

我覺得你應該轉囉~~
    我睇你打出黎既情況已經感覺到有幾辛苦喇~
    唔好話做啦~

• 鳳鳳 2010-2-25 08:23:29

原帖由 kimi1985 於 2010-2-25 05:12 發表

我覺得你應該轉囉~~
    我睇你打出黎既情況已經感覺到有幾辛苦喇~
    唔好話做啦~

我冇時間去見工.......
    唔通辭左職先??........><

• hoch123 2010-2-25 20:22:32

回覆 #71 byronhyde 的帖子

我都想喎! 要入幾多錢先得架!

• hoch123 2010-2-25 20:23:56

回覆 #78 kimi1985 的帖子

我都有考過, 超難考入!

• kimi1985 2010-2-26 03:53:04

原帖由 hoch123 於 2010-2-25 20:23 發表
    我都有考過, 超難考入!

咁就梗係啦~~
    次次都成幾千人去考~
    所以d人話做政府工點唔好點唔好
    佢地都傻既~
    係唔好就唔會咁多人爭啦~
    可能係佢地考唔倒喺度自我安慰啦~

• uncharlotte321 2010-2-26 04:02:10

原帖由 byronhyde 於 2010-1-29 23:49 發表
    我上年大學畢業, 而家做緊份初級文員, 得五日經驗, 人工五千五百

............咁你5轉工???學到嘢架???

• uncharlotte321 2010-2-26 04:07:14

原帖由 fufu311 於 2010-2-17 17:44 發表

舊陣時做2叔公都好好景tim.........

• 多利是 2010-2-26 09:48:55

原帖由 hoch123 於 2010-2-24 02:30 發表
    我搵咗差唔多成2個月都未搵到! 到時唔係文職工都照殺,總之高人工就得喇! 邊間名店最好?最高人工?真係鬼叫而家啲嘢咁貴咩! 拿起手樣樣都要錢! 無多啲錢點得..唉! 又大把叻過自己嘅人,點算! ...

做名店首要條件係樣貌同身型...

你個樣靚唔靚架先?

名店sales起薪小極都有萬2, 萬3...

• MartyMcfly 2010-2-27 01:26:45

得高三學歷去某賭場做份朝9晚6的文職新人都有起碼12000蚊啦, 不過都認為人工太低去哂做政府工了, 乜你地覺得真係好難搵咩?:cannothelp: