我的收藏
版主
申請
開區
申請

有冇人apply 理工的職位 係試過有回音架?

• MSAR 2010-4-12 15:23:26

都唔係架,我見佢有請街外人,不過佢地要求都唔底

• 老頑童 2010-4-12 21:15:43

回覆 #16 MSAR 的帖子

你說得對, 考的人好多, 在履歷評分個幾多十名都未必入到就真。

• yukki 2010-4-13 11:39:10

未試過有回音...
    WHY 政府部門仲有d 唔公開入選名單的呢??

• 老頑童 2010-4-13 22:27:09

回覆 #18 yukki 的帖子

理工係自治機構,有自己架章程,吾跟公職法架!!

• yukki 2010-4-14 02:21:57

原帖由 老頑童 於 2010-4-13 22:27 發表
    理工係自治機構,有自己架章程,吾跟公職法架!!

咁唔怪之得咁多人都冇回音啦...
    唔通咁多人apply 都係漏交文件? 所以冇回音?
    唔通咁多人apply 都係唔夠資歷? 所以冇回音?
    有時真係好難相信佢地冇黑商作業囉....

• MSAR 2010-4-14 12:52:34

回覆 #20 yukki 的帖子

不過佢地真係最好就話比人知漏交乜野文件就好d, 一句都唔講

• yukki 2010-4-14 14:04:03

原帖由 MSAR 於 2010-4-14 12:52 發表
    不過佢地真係最好就話比人知漏交乜野文件就好d, 一句都唔講

唔講可以做少d, 要黑商作業, 用人唯親就更容易....

• 多利是 2010-4-16 15:15:40

回覆 #8 yoyo^^ 的帖子

你或者睇野太簡單了. 唔好忘記理工每次招聘時除左"要求條件"一項, 仲會有"優先考慮條件"一項.

幾千份既文件, 個個都一定會符合應聘既"要求條件", 係咁既情況下, 當然係會選出符合得愈多"優先考慮條件"既先會有考試機會啦.

例如: "優先考慮條件"到有列明 "具ISO證書" "懂葡文"
    咁既話, 理工當然先比機會 "具ISO證書" "懂葡文" 的人啦.
    話Q知你係碩士, 博士, 學士 定係 甚至乎係中學畢業.
    中學畢業既人一樣可以有ISO證書, 一樣可以識葡文.
    碩士畢業都唔一定有ISO證書 呢個道理.

• MSAR 2010-4-16 15:39:52

回覆 #23 多利是 的帖子

乜野係ISO證書?

• 小市民苦狀 2010-4-16 15:50:13

原帖由 多利是 於 2010-4-16 15:15 發表
    你或者睇野太簡單了. 唔好忘記理工每次招聘時除左"要求條件"一項, 仲會有"優先考慮條件"一項.

幾千份既文件, 個個都一定會符合應聘既"要求條件", 係咁既情況下, 當然係會選出符合得 ...

除非是理工學院畢業出黎既學生考入去既機會比外面讀完書既應考生機會大些......

• 多利是 2010-4-16 15:55:08

回覆 #24 MSAR 的帖子

ISO 9001
    有無聽過?

• 多利是 2010-4-16 15:58:20

回覆 #25 小市民苦狀 的帖子

咁就當然係架啦.. UMAC都是如此...

• MSAR 2010-4-16 16:45:45

回覆 #25 小市民苦狀 的帖子

當然就係請返自己人好啦.

回覆 #26 多利是
    我就係唔知乜野黎,佢地成日都話要,都唔係乜

• 小市民苦狀 2010-4-16 17:14:30

原帖由 MSAR 於 2010-4-16 16:45 發表
    當然就係請返自己人好啦.

回覆 #26 多利是
    我就係唔知乜野黎,佢地成日都話要,都唔係乜

ISO/IEC 20000 包括兩部分,ISO/IEC 20000-1 提出服務供應商於提供服務時的要求,而ISO/IEC 20000-2 為審核員提供指導性原則及為服務供應商提供制訂優化服務計劃的方向,以符合ISO/IEC 20000-1 之要求。
    不論組織機構的規模、大小或架構,ISO/IEC 20000 可以讓組織機構達致最佳的服務水平。
    其實考dd證書是要比錢去考,要去CPTTM度考同埋去讀一個課程嫁.........

• playbbsinmacau 2010-4-22 23:26:11

無回音係好事呢架