我的收藏
版主
申請
開區
申請

有冇人apply 理工的職位 係試過有回音架?

• chrchr 2010-5-30 23:57:39

我都想知理工係咪永久都係勞務合同??

• chrchr 2010-5-31 00:06:31

仲有係咪22日假le??

• kawai_pretty 2010-5-31 10:41:57

咁其實有得考到去面試既!~

最多係30人, 應該好多時會少於伊個數(因為聽到好多人係伊度講都話無回音)~

如果入到去面試果D~ 佢地話會保留頭十名既成績1年喎!

感覺上, 好似過到面試果D人, 就算今次吾請佢地!

1年內,都好有機會請反入去喎(因為根本無人知你,排到幾名,同入到咩階段)

照計好大機會,之後會搵反佢地入去做喎~

有無人試過隔左好耐俾理工請反呀?

• MSAR 2010-5-31 11:48:19

回覆 #48 kawai_pretty 的帖子

你都話啦: 根本無人知你,排到幾名,同入到咩階段

我真係聽都無聽過會請返排後面哥d

• 5MB幾 2010-6-1 12:52:23

嗰時我打去問過,如果本身係公職人員,轉過去理工,公積金唔可以帶過去,佢哋好似唔行金積金制度.

• MSAR 2010-6-3 15:38:29

佢地好似係員工供5%,理工幫你供5%,唔知係唔係真?

• roque 2010-6-10 15:12:28

理工我都考過筆試
    不過唔得姐

佢主要係睇你有冇佢既特別要求同埋你本身有冇果個範疇經驗
    我都試過報幾次 真係關我事果d先有call過我

而理工本身好要求普通話試同英文程度 仲有佢考既亦好偏重呢一方面
    佢真係冇扼你 因為佢安排筆試人數唔多 可以面試就更少
    佢開考時有寫明
    雖然佢真係唔太透明
    但佢真係有用番呢個數字實行

理工我都有frd做緊 係堅料 唔係靠關係

澳大方面 佢係睇落好似請好多
    但係佢個方式係一年固定開一次
    我亦有frd做緊或in過
    只係 佢in左你 可能只係用作備用 唔代表已經有位係度

最重要既係... 唔該你過左個筆試先....
    我有frd已經收到今個年度澳大招聘既電話安排interview啦

• 老點 2010-6-10 17:44:24

有學力有能力都冇用呀!你個fd有冇幫襯過佢考d什麼雅思國際英語水平測試呀?有冇讀過佢d ISO9001:2000培訓證書呀?
    冇呀?咁咪冇得考試囉..........

• dansa20061023 2010-6-12 20:04:48

一個星期前先 in 完個二等技術員~~~唉

佢地問 ga 野有一半都唔識答~~~真係凶多吉少~~~

超唔開心,最衰就係唔得都唔會打黎或 send Mail 過黎通知聲,

好似考完就石沉大海咁。

• MSAR 2010-6-14 16:55:20

你無問佢地幾時出結果?

• abbba 2010-6-15 10:00:32

原帖由 dansa20061023 於 2010-6-12 20:04 發表
    一個星期前先 in 完個二等技術員~~~唉

佢地問 ga 野有一半都唔識答~~~真係凶多吉少~~~

超唔開心,最衰就係唔得都唔會打黎或 send Mail 過黎通知聲,

好似考完就石沉大海咁。 ...

請問你in的係咪"理事會輔助處"果份呀? 我都等緊消息

• 5MB幾 2010-6-15 12:43:16

回覆 #55 MSAR 的帖子

從來都唔會公佈結果

• Hielnad 2010-6-15 14:25:40

原帖由 <i>abbba</i> 於 2010-6-15 10:00 AM 發表<br />

請問你in的係咪"理事會輔助處"果份呀? 我都等緊消息
    <br />
    唔係 ar~~~你藝校攝影戈份~~~

• MSAR 2010-6-15 16:54:12

回覆 #58 Hielnad 的帖子

你in哥份係乜野位黎架?

• alanicq 2010-7-7 18:31:30

有無人收到考技術輔導員呀??