我的收藏
版主
申請
開區
申請

你地會比幾多禮金架????

• WASABI_@ 2010-5-22 03:57:17

點解咁有錢ga....~.~"你地d老公都好有貨呀...

我地攪結婚連晒其他野...都成20萬喇...~.~"冇咁多錢比禮金...

• aiby 2010-5-22 04:00:12

2年前...$48000
    另外要左我地20tables

我地都唔想...咁又可以點.. o個個係你亞ma..
    佢仲要同你講佢已經覺得我地比得好少lor..
    你話死未..

• WASABI_@ 2010-5-22 04:03:33

好彩我屋企都唔差...對我地冇咩要求..~.~"
    佢地話有冇都唔緊要...比得小一樣咁高興....
    最緊要我開心我幸福....有時覺得...我屋企人真係好好...
    佢地了解我地情況..明白我地需要...體諒我地心情....

• rita123 2010-5-22 15:52:33

我地打算比2萬禮金+女家人情丫.........

• 罐頭愛我 2010-5-22 18:10:55

原帖由 aiby 於 2010-5-22 04:00 發表
    2年前...$48000
    另外要左我地20tables

我地都唔想...咁又可以點.. o個個係你亞ma..
    佢仲要同你講佢已經覺得我地比得好少lor..
    你話死未..

咁都叫小呀....一d都唔小啦......你以為買女咩............

• WASABI_@ 2010-5-22 20:13:39

好得人驚....~.~"點解...要咁大貪...

• -【baby 2010-5-22 22:44:01

比幾錢都5緊要na
    佢之後比你ge我諗都5止呢個數ge

• berry 2010-5-23 09:46:01

我三年前68000.

• WASABI_@ 2010-5-23 15:37:48

其實結婚之後...又唔係唔比錢佢地...點解要拎咁多LE?
    ~.~"其實結婚係2家開心GE喜事..我又覺得冇必要咁樣JA...
    有能力當然最好LA...但冇能力的話...唔通人地比唔出就唔比個女嫁?

• 罐頭愛我 2010-5-23 18:48:24

唔知我老公會比幾多呢........????....

• 罐頭愛我 2010-5-23 18:49:29

最怕係我媽開大價.........好似買女咁.............

• cathyio 2010-5-23 18:55:36

我屋企人話唔洗比wor,又唔係賣女賣斷尾...叫我地拎d錢去供樓好過
    而且屋企人又唔洗我地一定要擺酒,認為簡簡單單就最好

我覺得我屋企人好好,雖然如果要比都係男家比,
    佢地真係好慳又唔貪心(當然並唔係收禮金ge父母就係貪心啦)
    所以將來嫁左都一定要比多d家用屋企人(both我屋企同bf屋企,因為大家父母都退休無收入)

• feize125 2010-5-23 21:32:03

老實講 ~ 我都係諗緊呢個問題 ~ 我覺得呢d野係好義頭jie ~ 唉...我都驚人地開大價...好似我要買個老婆反來 ~ 其實你地覺得咁樣同賣女有咩分別...(我指d開價外母)...其實唔係最緊要自己個女搵到個好男仔開心幸福盲夠咩...

• catyo 2010-5-23 23:54:15

原帖由 罐頭愛我 於 2010-5-23 18:49 發表
    最怕係我媽開大價.........好似買女咁.............

我媽都話唔駛比禮金

但我老公自己比108000

我都唔知

• WASABI_@ 2010-5-24 00:37:16

成十萬禮金...認真有貨~.~"