我的收藏
版主
申請
開區
申請

賭場女公關的來由

• k.wai 2012-3-4 00:16:58

????????????????

• Master_Research 2014-11-23 14:55:29

女公關呢份工唔易做...

• 網事如煙 2013-6-20 15:27:15

故事簡直精彩絕倫、內涵豐富多彩、劇情曲折離奇、結局峰迴路轉、讀後回味無窮!

• bohea 2009-2-19 22:19:46

wa~你的經歷好引人入勝

• 小太子 2009-2-19 22:53:07

睇左你的故事真係了解左呢行好多, 恭喜你可以出汚泥不染, 真係難得..

請繼續你的故事....

• ricky007 2009-2-22 00:16:18

精彩!!!!!

• st.art 2009-2-22 01:19:05

很感激你的分享~

• SAN-珊 2009-2-22 15:06:40

...哦~~原來係咁既""哈哈~~

• aoieongteng 2009-3-26 13:43:46

原來係咁ga..
    咁做公關要咩學歷ga?

• 阿彥 2009-4-6 21:04:35

:cool: :cool:

• mc114 2009-5-11 23:35:25

我都做過公關...e+做公關真係好似ar 4 咁:cannothelp:

• ppl1995 2009-5-30 11:55:59

但佢2個就好客氣,好風度.好有貴氣...

咁有日陪阿太去食飯,咁阿太語重心長同我講,

"阿女,同你都相處左一排, 你都係乖乖女一個,點解會係d咁龍蛇混雜既地方工作?"...............咁我又真係唔識點回答佢.

"其實你既條件幾好,可惜學識唔多,見識更少....哩到又唔會有真心男人,為咩係到浪費青春?"
    我同佢講,其實我又冇諗過係工作地方搵男友,只不過機緣巧合咁做左份工,收入比同期既同學多得很,但我又冇變質,仲準備同當時男友結婚...

佢笑笑口咁講,變質只是時間的問題...佢見唔少...!因為在紙醉金迷,花綠綠的金錢會令人忘掉本質..............女仔一行差踏錯,好難返轉頭.
    嘩,有冇咁嚴重呀!

• ppl1995 2009-5-30 12:15:14

"就算你潔身自愛,但係d咁既場口做公關,大户人家點睇你先?"

"吓,咁我又冇處心積慮要嫁入大户人家wo"

啊,你打算嫁個打工仔,營營役役咁過一世?

"吓,我又冇咩諗過嫁左之後會過咩生活,咁公一份,婆一份,生兒育女......"

阿太佢好似教女咁,同我講左好多可能係好勢利,但其實又好真既道理...
    什麼女仔最緊要嫁得好....等等!我都唔係樣樣認同既道理...

但佢講既所謂嫁得好,唔係單單搵個有錢老公.....做個食無優既阿太wo......

而佢既見解,今時今日我絕對認同,亦慶幸我當年有機會上這寶貴的一課.

• mf_fm 2009-5-30 12:44:33

窮都要有品味, 阿太係有道理, 但其實係歪理
    睇下自己追求d 乜野la, e個花花世界無其不有
    咁多個國家, 點先叫有錢?
    人生短暫, 青春更短暫

錢係一切, 慾望係動力, 不是每個人都corrupt,
    最少我e個打工仔係富有, 吾係窮到淨係得錢~~
    有同冇都係要生活, 渣著黑卡又如果, 食完金都是要上矛廁

• ppl1995 2009-6-2 00:33:37

可能阿太一出世就係上等人,想像到無錢,要捱世界就會好慘...
    但佢都提醒左我,不可以在污煙障氣的地方待一世,

佢話,要讀多幾年書,提升自身女性應有的氣度..否則,就算你憑美貌嫁入豪門,也會受人白眼.地位不穩.

當時,我覺得佢既道理好奇怪,唔認同佢點解口口聲聲都係話要嫁入豪門....

但有時見到D有錢佬對佢地既女人都冇咩禮貌,覺得所謂嫁有錢人,其實都好辛苦......