我的收藏
版主
申請
開區
申請
秋楓
加入日期:2008-12-14
流動積分:860
查看 3588 回覆 33
按讚 0 按彈 0

數記超搵笨,千祈唔好係呢間野上台

• 數記超搵笨.
    話說我10月幾果陣上咗佢地38蚊果個plan.
    果陣交咗70蚊,幫我上台果條友,話呢2個月唔駛交電話費.
    跟住,今個月十幾號果陣就叫我交電話費woo
    話d錢唔夠扣,70蚊減38之後,淨低32蚊唔夠一個月話.
    ok.咁咪過幾日交錢lo.
    前幾日我去咗旅行,今日去交一百蚊,之後話得番60幾蚊.
    哇.我先用咗個幾月就已經用咗百幾蚊,
    於是就打電話去問,跟住佢就話幫我睇下d電話流量.
    話我上個月係38蚊,今個月係38蚊...
    我就話咁都係70~80幾蚊啫,你點收我百幾蚊??
    跟住佢就話我地睇番你既電話記錄係10月20號上咗4次網.
    所以有19.2蚊既收費.
    但係我10月20號果陣已經去咗旅行,當時已換上大陸卡,咁何來上網費呢?
    佢就話咁部電話係你度,你做咩,我地係唔知ga.
    我地都係根據電話記錄收費.
    其他野我地唔清楚...
    (無單無據,佢地講晒la)
    咁依家即係扮明搵笨啫,
    平時訊號唔好,成日搭錯線都算la,
    依家仲要攪到d收費唔清唔楚,
    我計過一年月費要38*12=456蚊,(我一定唔會超鐘)
    依家毁約要俾300蚊,計埋我之前交既170蚊=470蚊
    我依家毁約又唔係,繼續用我頂佢唔順.
    唉!都唔知點...
    我真係覺得佢係想賺我地d毁約費lo,再唔係就存心搵笨,當人白痴...
    (我呢幾日已經見到有好幾個和我差不多的受害者)
    所以希望如何想上數記台既朋友,真係要諗清楚.
    我真係唔希望再有人同我地一樣俾人搵笨.

0 0
  • 問題會員 2010-11-23 22:15:19

深表同情

• Min.Maple 2010-11-23 23:11:54

家母當初唔聽我勸,聽到38蚊好抵轉左,結果發生一模一樣ge問題....

• joeth 2010-11-24 00:40:10

唉........
    又一個貪小便宜而受教訓既個案
    我以前用3台果陣成日交左錢又話我冇交
    遲一兩日就CUT左我
    咁我冇交就話抵死比人CUT
    但好多時有交都比人CUT
    去開返張卡又開足一個星期都開唔返
    打極電話上去都話3個鍾OK
    之後一個星期都冇電話用
    我嬲起上來轉左去CTM
    以後都唔會再上3台
    CTM就兩個月唔交都會打來叫你交
    唔會係冇通知既情況下CUT左
    CTM係貴少少
    但係接收同埋唔會易CUT線都值返啦
    雖然人人都話CTM服務態度差
    但人地真係會做到野

• WoOoo 2010-11-24 00:43:52

深表同情 x 2!!!!!!之前都聽過有咁的事會發生!!!!!!!

• 火雲仔 2010-11-24 01:46:56

和記又未試過咁情況.................

• 發達之星 2010-11-25 00:37:38

當買個教訓!!!!!!!!

• Ringlee 2010-11-25 01:27:24

數記真係越黎越過份, 網絡系統差都算,
    依家仲要呃人月費,離哂譜

• 秋楓 2010-11-25 13:17:23

咪係LO,唔做得就咪做La,做生意都係誠實d好像!

• kaidersize 2010-11-26 00:48:55

我都係數記, 之前都同樓主你一樣咁既情況,月費無啦啦貴佐二百
    打去問數仔, 佢話我X月X日上過網超過唔幾得幾多mb, 我都無上過
    網,點會超過呀, 佢就話都係根據資料顯示,你有無上過佢地唔會知
    wa!!!!!咁即係口同鼻拗姐, 無啦啦交多二百蚊,頂佢個肺....如果唔係
    有約在身, 我一定cut鬼佐佢轉第二間好過, 正X街

• Suneshie 2010-11-26 23:05:11

咁都得!? 真係離譜佐喎

• 有耳飛雯 2010-11-27 00:07:51

數碼通佢話29號開賣!!!但我個friend打上台問佢話要2個星期先有!!!

• Ordic 2010-11-27 10:53:50

你地部手機系咩野手機先?如果系智能手機會有些widgets会自動連接上網更新的BO

• frankienc 2010-11-27 11:56:29

我都怕用3台成日交左錢又話我冇交
    遲一兩日就CUT左我;
    不過,阿媽就最怕ctm..staff口黑面黑

• WoOoo 2010-11-28 03:00:21

唔係wo!!!我用和記遲成個星期都無事!!!!!!