我的收藏
版主
申請
開區
申請

凱泉灣業主"五星級"管理費可接受意向

• 左少白 2012-4-25 12:56:16

今年仲係1.4,出年.............

• 四十歲退休 2012-5-14 21:37:29

關於你在「出租凱泉灣會籍」的帖子
    MOP400/月 (租一年), 會所內設施免費使用,如泳池, 桑拿室, 健身室(有健身教練指導), 瑜珈室(有免費瑜珈班), 乒乓球室, 小朋友的遊戲天地,波波池, BAND 房, 鋼琴室,小影院,雜誌閱覽,上網等, 還可租用燒烤場, KARAOKE房, 宴會廳, 麻雀室

個屋苑入面有D咁自私既業主,想豪都難.......

• CHAN.CK 2012-8-3 20:15:53

我地呢區好似有一個管理費列表, 可否置頂?

• CHAN.CK 2012-8-3 20:15:53

我地呢區好似有一個管理費列表, 可否置頂?

• sergioramos 2012-8-14 21:26:18

管理費真係好甘

• tc18 2012-8-15 18:59:22

如果新年之後加至  $1.8, 業主點算好? 澳門無監管

• 正南 2012-12-31 14:12:04

沒有甚麼服務,
    最好將會所剔除另收費,
    反正d業主都可出售住戶咭,
    仲可以再出租大業住d車位,購返筆!
    最過癮的是佢地將車位轉租比街外人,
    搞到不是住在那裡的人也日日出入該大廈大堂,仲可以用埋大廈設施,
    搞到大廈d人都好雜!管理公司是否有責任設法去浄化下d人流呢?
    大業住加管理費,佢地加人地車位租,肯定有賺無蝕啦!
    有以上福利的業住又點會擔心加管理費呢,
    只是無大業住賞賜福利d小業住先要擔心呢!
    大廈管理不嚴,
    甚麼人都可以自出自入,
    絶對可以稱為收你五星級的管理費,比你平民化的管理。
    真係附近d新城,新福好過佢啦!

• CHAN.CK 2013-1-1 12:21:04

租左張$400咭, 周圍都通行了.

• Hbt666 2013-2-5 16:50:57

1.4元/呎....包免費泳池, 桑拿室, 健身室(有健身教練指導), 瑜珈室(有免費瑜珈班), 乒乓球室, 小朋友的遊戲天地,波波池, BAND 房, 鋼琴室,小影院,雜誌閱覽,上網.....其實都唔可以話貴wor.....

• 正南 2013-2-21 10:14:49

Hbt666 發表於 2013-2-5 16:50
    1.4元/呎....包免費泳池, 桑拿室, 健身室(有健身教練指導), 瑜珈室(有免費瑜珈班), 乒乓球室, 小朋友的遊戲 ...

可以比人賣卡出出入入,系個樹玩的多數都吾系真葉主呢,但系1.4就系業主比呢!
    D人經常都可以由大堂巡到會所再遊遍全座啦!門口D保安又見人都開門呢!鎖匙都吾使用,甚麼人都可以自出自入!甘就要比1.4元?

• Hbt666 2013-2-21 11:24:22

正南 發表於 2013-2-21 10:14
    可以比人賣卡出出入入,系個樹玩的多數都吾系真葉主呢,但系1.4就系業主比呢!
    D人經常都可以由大堂巡到 ...

你咁講有點矛盾......1.4業主比...但係賣卡果個人都係業主自己...呢d係咪叫自作自受呢!?!?當然我唔係話所有人...當然係某部份做成的....但係現在就呢個管理費問題....1.4包哂玩都算係咁啦...如果屋企多人都幾抵....

• 正南 2013-2-21 11:31:31

Hbt666 發表於 2013-2-21 11:24
    你咁講有點矛盾......1.4業主比...但係賣卡果個人都係業主自己...呢d係咪叫自作自受呢!?!?當然我唔係話所 ...

兄台你住落就知好與壞,就你屋企人多極到吾够外面d人多嘛!
    除非你都隨波濁流,可以接受也可以被同化啦!

• Hbt666 2013-2-21 12:17:50

正南 發表於 2013-2-21 11:31
    兄台你住落就知好與壞,就你屋企人多極到吾够外面d人多嘛!
    除非你都隨波濁流,可以接受也可以被同化啦! ...

我都唔同意d人租會所卡出去....所以只能業主們團結成立業主委員會監督管理處同打擊出租會所卡的業主....

• BBHOUHOU 2013-2-21 15:39:08

Hbt666 發表於 2013-2-21 12:17
    我都唔同意d人租會所卡出去....所以只能業主們團結成立業主委員會監督管理處同打擊出租會所卡的業主.... ...

讚成成立業主委員會監督管理處同打擊出租會所卡的業主....

• 土生葡淫 2013-2-23 14:22:25

正南 發表於 2012-12-31 14:12
    沒有甚麼服務,
    最好將會所剔除另收費,
    反正d業主都可出售住戶咭,

車位個D邊有得講呀
    佢話係D親戚泊都吹佢唔漲架啦