我的收藏
版主
申請
開區
申請

2011 年11月結婚ge請入黎..

• nicolelo122 2011-3-12 09:53:18

回覆 #43 koshi 的帖子

我都係join 埋我婚紗相果度~好似叫阿中 阿和..吾記得阿中定阿鋒..kakaak~

• nicolelo122 2011-3-12 09:59:18

回覆 #39 Babyhoney_lam 的帖子

好多地方都有ge wor~500-800呢個價~可以去D婚紗鋪問下~或者穩攝影D人~討論區應該都有~你攝影果度無包ge咩?

• catcatleong 2011-3-12 11:47:44

回覆 #45 nicolelo122 的帖子

nicolelo122 你就好啦, 鐲方面已經準備好.
    媽咪買戈對, 有2.8定係2.9兩, 闊度大概係2cm或再窄小小(無真正量過),
    好似係新馬路d傳統金舖買, 望落唔係好粗, 可能係打得比較厚. 不過手工精細. 但我覺得粗d 先大體, 可能係媽咪同爸爸一齊買ge, 我好開心呀!

禮金仲未傾咋, 哈哈~

係唔係係周大福, 六福大金舖買, d 鈪會打得粗d呢??
    二兩重大概有幾粗度?
    我自己對幾多兩無咩研究, 只係想如果再買多對, 就粗小小好睇d, 各位sis 可以分享下嗎?

• kavina 2011-3-12 12:54:13

回覆 #44 catcatleong 的帖子

哇...2.8兩應該不少吧...我係獨女就好la!!!!

• nicolelo122 2011-3-12 13:16:38

回覆 #48 catcatleong 的帖子

其實我睇過大來D款吾差ga~周大福果D手工好貴ge wor~

係ar~你唸住會同你媽傾定點啊~我都吾知~
    2兩幾好大ga la~羡慕哦~~~

• kavina 2011-3-12 13:49:33

回覆 #50 nicolelo122 的帖子

係呀...我都好羨慕a!!!!

• raccoon_vicki 2011-3-12 21:40:51

渡船街附近有間做姐妹裙的價錢真的不錯的啊, $199@, +30包度身同改. 會比較方便D. 老闆娘話好快就會加價, 有興趣可以去看看丫. 落100蚊訂先就得啦.

• nicolelo122 2011-3-12 21:50:37

回覆 #52 raccoon_vicki 的帖子

我都係果間~^_^

• 艾莉沙 2011-3-13 00:45:26

我11月too~~

• cherry28 2011-3-13 12:43:28

可pm係邊間鋪頭嗎?

• 艾莉沙 2011-3-13 23:49:46

我都想知~~可否pm埋?

• catcatleong 2011-3-14 23:24:35

回覆 #49 kavina 的帖子

唔哂羨慕, 我應該只會收到兩對龍鳳鐲.
    媽咪買左戈對, 大概2CM闊, 奶奶戈對未知係點, 得兩對, 好似唔夠大體.

• catcatleong 2011-3-14 23:32:36

回覆 #50 nicolelo122 的帖子

nicolelo122 :
    我無去過金舖, 只係係六叔D 櫥窗睇睇下, 對鐲媽咪自己去買
    你去左大來? d 鐲打得粗嗎? 同埋手工貴唔貴?
    我媽咪去戈間免佣, 手工都計得平. 我估周x福手工會好貴.

ps. 我羡慕你就真, 因為有咁多對鐲, 你收到好多人祝福呢^^

• nicolelo122 2011-3-15 13:35:10

回覆 #58 catcatleong 的帖子

哦~係ar~

大來都算Ok ar~D厄打得都算粗~我睇過幾間~大來D款算多lor~手工一對好似百幾lor~原本標價就百幾一只ge~不過距話可以免一只~我唸到時買ge時候應該可以免挂~

你媽咪去邊間買ar~~~係ar~周X福一定貴ge~

haha~都係自己親人~不過我都好開心ga na~無所謂la~你媽咪果對已經超大la~呢D心意ya ma~況且依加D金真係超級貴ar~><

唉~原本我媽咪想聽日去買~但又想等下會晤會平D~距問我意見lor~問我想幾時買~ 但我都唔知ar~~><

• nicolelo122 2011-3-15 14:58:34

各位姐妹~我已經決定明天同我媽咪去買金la~因爲日日都感ge價錢~仲升..早遲都係買~所以決定明天去~